Van eerste les tot levenslange fan: De klantreis van een Personal Trainer

Stel je voor: een potentiële klant komt voor de eerste keer je sportschool binnen. Enthousiast en vol hoop. Maar hoe zorg je ervoor dat deze enthousiasme niet verdampt na de eerste les? Dat de klant niet vervalt in uitstelgedrag, maar gemotiveerd blijft om te trainen? Het antwoord ligt in het creëren van een effectieve klantreis.

1. Proefles tegen een zeer lage prijs
Een proefles is dé kans om je klant kennis te laten maken met jouw unieke stijl en methode. Maar gratis? Dat doet vaak af aan de waarde. Vraag daarom een symbolisch bedrag. Hierdoor waardeert de klant de les meer en wordt het serieuzer genomen.

2. Neem de tijd na de proefles
Na de proefles is het essentieel om even te zitten met je klant. Bespreek de training, hoe ze het vonden en waar ze naar op zoek zijn. Dit toont betrokkenheid en creëert een band.

3. Verkoop een strippenkaart of abonnement
Nu komt het cruciale moment. Bied de klant keuzes aan: een stripenkaart voor bijvoorbeeld 5 of 10 lessen, of een abonnement voor drie maanden waarbij men bijvoorbeeld 1x, 2x of zelfs vaker per week een personal training kan volgen. Door het geven van deze opties maakt de klant een commitment, wat de kans op uitstel aanzienlijk vermindert. Met een stripenkaart of abonnement op zak, zal de drang om door te gaan sterker zijn.

Het klinkt misschien eenvoudig, maar deze stappen kunnen het verschil maken tussen een eenmalige klant en een levenslange fan.

AppyBee maakt het je makkelijk!
Bij AppyBee begrijpen we de uitdagingen van personal trainers. Daarom hebben we ons platform verfijnd om jou te helpen jouw klantreis te definiëren. Met de functie voor terugkerende afspraken in AppyBee wordt het beheren van je agenda en boekingen ongelooflijk eenvoudig. Nooit meer dubbele boekingen of gemiste afspraken. Samen met talloze personal trainers hebben we de perfecte formule gecreëerd. Dus, waar wacht je nog op? Kom aan boord en ervaar het gemak van AppyBee!

Ook meer weten over AppyBee?

Ontdek hoe AppyBee jouw fitnessonderneming kan helpen om meer leden te behouden, geen onnodige tijd aan je administratie en agenda te besteden en meer omzet te genereren.

14 dagen bedenktijd

Makkelijk overstappen

Plan een gratis demo