Waarom personal trainers ervoor kiezen om zelf te boeken voor hun klanten

We weten allemaal hoe verleidelijk het kan zijn om die training nog even uit te stellen. "Volgende week begin ik echt," zeggen we dan tegen onszelf. Maar wat als volgende week altijd een week later blijkt te zijn? Vooral bij 1-op-1 of DUO-trainingen in personal trainer studio's zie je dit vaak gebeuren. De beginmotivatie? Die is soms net zo afwezig als sokken in een wasmachine.

Weg met de smoesjes!
Eerlijk is eerlijk, de stap zetten naar de personal trainer studio kan aanvoelen als een marathon lopen op een zondagochtend. Klanten van personal trainers die werken met strippenkaarten (en dus niet met abonnementen) vinden altijd wel een reden om niet te boeken of om het kopen van een nieuwe strippenkaart uit te stellen. Uitstelgedrag, jouw tijd is voorbij!

Het boeken door de trainer: strategisch en slim
En daarom zijn personal trainers die zelf de sessies voor hun klanten inplannen gewoon slim bezig. De strippenkaart raakt bijna op? Geen paniek. Een betalingsverzoek voor een nieuwe strippenkaart ploft in de inbox van de klant en voilà: de trainer kan blijven inplannen en de klant blijft gemotiveerd.

Motivatie verzekerd
Laten we niet om de hete brij heen draaien: sommige klanten hebben een duwtje in de rug nodig. Door als personal trainer initiatief te nemen, ontneem je de klant de kans om zich uit de voeten te maken. De sessie is gepland, de agenda staat vast, dus "geen tijd" is geen excuus meer.

Appybee: De kracht achter jouw planning
En hier schittert Appybee. Wij hebben al talloze personal trainers geholpen met ons platform dat moeiteloos dit hele proces ondersteunt. Met Appybee is het eenvoudig om strippenkaarten te beheren, sessies te plannen en je klanten steeds weer opnieuw te motiveren. We zijn trots om te zien hoe onze service de ruggengraat vormt voor vele succesvolle trainingstrajecten.

Conclusie: Voorkom uitstel, bevorder vooruitgang
Door vooruit te denken als personal trainer zorg je voor regelmaat en een continue stroom van inkomsten. Maar het grootste voordeel? De klant krijgt dat broodnodige zetje richting een fitter leven. Dus, geen "volgende week begin ik" meer. Met Appybee en een beetje daadkracht van de personal trainer, is het "ik ben al begonnen". En dat is, laten we eerlijk zijn, een veel krachtiger statement.


Ook meer weten over AppyBee?

Ontdek hoe AppyBee jouw fitnessonderneming kan helpen om meer leden te behouden, geen onnodige tijd aan je administratie en agenda te besteden en meer omzet te genereren.

14 dagen bedenktijd

Makkelijk overstappen

Plan een gratis demo